International Conference of Physics Students

Europe/Copenhagen
Mærsk Tower

Mærsk Tower

Blegdamsvej 3B 2200 Copenhagen N
Emil Kozuch, Jonathan Fjeldvig Gammeltoft, Mikkel Rasmus Schmidt (Student) , Sara Dahl Andersen
Description

The ICPS 2021 is hosted in Copenhagen, the capital of Denmark. Home of great physicists like H.C. Ørsted, Inge Lehmann and Niels Bohr. We are looking forward to welcoming you next year!

You will be living in a charming, small, yet vibrant, city. Copenhagen offers great museums, parks, shops and nightlife. The city is well-known for its architecture, including for example the beautiful old harbour: Nyhavn, the world’s best resource handling centre: Copenhill, which has a ski slope on the roof-top and finally Amalienborg, the home castle of our queen just to mention a few. 

The conference itself will take place in an award-winning building: The Maersk Tower, built with a focus on sustainable solutions.

Everything in the inner city can be reached by bike or by foot but to complete the experience some of our tours will take you to unique places not seen by normal visitors, such as ESS, the European Spallation Source, and a windmill park on the sea. Lab tours will show you the ice core freezer at the Niels Bohr Institute – home to ice cores from the Greenland ice sheet – a Q-lab collaborating with Microsoft to develop the quantum computer of the future, the office of Niels Bohr, which has been kept untouched since the days when he was using it. And finally, something we know you are all looking forward to – we will of course go swimming in the city canals!

The OC is working hard to make the program just perfect before your arrival! As usual, we will make sure to have a variety of speakers and tours. The program will be made to ensure that no matter what field you are interested in, there will be something for you. Confirmed speakers include a juggler that uses math to develop new tricks and an expert in space dust with a professorship in the field of science communication.

2021 is the 100th year anniversary of the Niels Bohr Institute, and we are happy to invite physicists from all over the world to celebrate this with us. We hope to see as many of you as possible next year to help us make sure this ICPS will be just as unforgettable like the rest of them!

 


 

For questions contact the coordinators
    • 08:00 14:00
      Arrival and check-in 6h
    • 14:00 18:00
      IAPS delegates: Delegate day one

      Events only for delegates

    • 15:00 19:00
      Delegate day
    • 18:00 20:00
      Dinner 2h
    • 20:00 22:00
      Social events: Thursday social event Caféen?

      Caféen?

      Social events for all participants

      • 20:00
        Caféen? 2h

        A special night for the IAPS delegates at the local student bar "Caféen?".

    • 21:00 00:00
      Caféen? 3h
    • 07:00 15:00
      Arrival and check-in 8h A&O Hostel

      A&O Hostel

    • 07:00 08:00
      Breakfast 1h A&O Hostel

      A&O Hostel

    • 08:00 13:00
      IAPS delegates: Delegate day two

      Events only for delegates

    • 09:00 14:00
      Delegate day 5h
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 15:00
      Lunch 1h
    • 15:00 19:00
      Welcome Reception 4h
    • 18:00 20:00
      Dinner 2h
    • 20:00 22:00
      Social events: Friday social event

      Social events for all participants

      • 20:00
        Air Blaster event 2h

        Battle your fellow participants at this air blaster event

    • 21:00 23:00
      Air blaster event 2h
    • 07:00 08:00
      Breakfast 1h A&O Hostel

      A&O Hostel

    • 08:00 09:00
      Guest Lectures: Day one

      Lectures by special invited guests

      • 08:00
        Anja Andersen Talk 1h

        Anja skal snakke om stjerner

        Speaker: Prof. Anja Andersen (NBI)
    • 09:00 13:00
      Tours and workshops: City Tours

      Tours workshops and poster session

      • 09:00
        City Tours 4h Copenhagen

        Copenhagen

        Tours around the city of Copenhagen

        • Tour group 1 4h
        • Tour group 2 4h
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 16:00
      Student lectures: Student lectures saturday
      • 14:00
        Student lectures saturday 2h
        • Student 1 20m
          Speaker: Studer Studerson (Universitet)
    • 16:00 17:00
      Guest Lectures: Day one pt. 2

      Lectures by special invited guests

      • 16:00
        Guest 2 Saturday 1h
        Speaker: Prof. Proffesor Profferson (University)
    • 17:00 18:00
      Social events: Saturday prep

      Social events for all participants

      • 17:00
        Costume prep 1h

        Get in your best costume!

    • 18:00 20:00
      Dinner 2h
    • 20:00 22:00
      Social events: Saturday social event

      Social events for all participants

      • 20:00
        Costume night - Fastelavn 2h

        Experience this danish tradition by dressing up and hitting the cat off the barrel - and don't worry, no animals will be hurt ;)

    • 07:00 08:00
      Breakfast 1h A&O Hostel

      A&O Hostel

    • 08:00 18:00
      IAPS delegates: AGM

      Events only for delegates

      • 08:00
        AGM 10h
        Speaker: Test Testersen
    • 08:00 13:00
      Tours and workshops: Science fair and workshops

      Tours workshops and poster session

      • 08:00
        Science fair and workshops 5h
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 18:00
      Tours and workshops: Poster session sunday

      Tours workshops and poster session

      • 14:00
        Poster session 4h
    • 18:00 20:00
      Dinner 2h
    • 20:00 22:00
      Social events: Quiet evening

      Social events for all participants

      • 20:00
        Quiet evening 2h

        Have a breather and enjoy some board games or simply hanging out.

    • 07:00 08:00
      Breakfast 1h A&O Hostel

      A&O Hostel

    • 08:00 10:00
      Student lectures: Student lectures monday
      • 08:00
        Student lectures monday 2h
        • Student 1 20m
          Speaker: Studer Studerson (Universitet)
    • 10:00 12:00
      Tours and workshops: {iaps} workshops

      Tours workshops and poster session

      • 10:00
        {iaps} workshops 2h
    • 12:00 13:00
      Group photo 1h
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 15:00
      Guest Lectures: Guest monday

      Lectures by special invited guests

      • 14:00
        Guest monday 1h
        Speaker: Dr Doctor Docterson (Life)
    • 15:00 22:00
      Social events: Monday night social event

      Social events for all participants

      • 15:00
        Lec Lanciers and prep 3h

        Learn the very danish dance Les Lanciers and prep your contribution to the nations evening

      • 18:00
        Nations evening 4h

        This ICPS tradition is going to be a blast of a cultural exchange. Everybody brings something from their home country to showcase.

    • 07:00 08:00
      Breakfast 1h
    • 08:00 18:00
      Excursions: Excursion day

      Social and scientific excursions

    • 18:00 20:00
      Dinner 2h
    • 20:00 22:00
      Social events: Tuesday social event

      Social events for all participants

      • 20:00
        Revue-night 2h

        Get a sense of the danish humor at this special showing of the local physics revue with sharp comments on societal, scientific and local issues presented through lively humor and music.

    • 07:00 08:00
      Breakfast 1h A&O Hostel

      A&O Hostel

    • 08:00 10:00
      Student lectures: Student lectures wednesday
      • 08:00
        Student lectures wednesday 2h
        • Student 1 20m
          Speaker: Studer Studerson (Universitet)
    • 10:00 13:00
      Tours and workshops

      Tours workshops and poster session

      • 10:00
        Uni and lab tours 3h
    • 13:00 14:00
      Lunch 1h
    • 14:00 15:00
      Guest Lectures: Guest wednesday

      Lectures by special invited guests

      • 14:00
        Guest wednesday 1h
        Speaker: Mrs Person Personson (Skolen)
    • 15:00 17:00
      Tours and workshops: Poster session wednesday

      Tours workshops and poster session

      • 15:00
        Poster session 2 2h
    • 17:00 22:00
      Social events: Wednesday social events

      Social events for all participants

      • 17:00
        Fancy prep 1h

        Get your fancy on!

      • 18:00
        Fancy night - Kæmpefest 4h

        Each year everybody at the Niels Boht institute get together at the "Giant Party" a fancy formal with special dances and delicious food. Join us at this fancy party and show off your nicest outfit and best moves.

    • 07:00 08:00
      Breakfast 1h A&O Hostel

      A&O Hostel