Between Models and Reality: School on Machine Learning in Physics



Report of Contributions

Contribution ID: 1 Type: not specified

Arrival, Breakfast, Registration

Monday 2 June 2025 08:30 (1 hour)

Presenter: PETERSEN, Troels (Niels Bohr Institute)

Contribution ID: 2 Type: not specified

Scope of School and Introductory Lecture

Monday 2 June 2025 09:30 (1h 15m)

Presenter: PETERSEN, Troels (Niels Bohr Institute)

Lecture 2

Contribution ID: 3 Type: not specified

Lecture 2

Monday 2 June 2025 11:00 (1h 15m)

Presenter: MURNANE, Daniel (Niels Bohr Institute, University of Copenhagen)

Contribution ID: 4 Type: **not specified**

Discussion of Lectures and Introduction to exercises

Monday 2 June 2025 13:15 (45 minutes)

Presenter: PETERSEN, Troels (Niels Bohr Institute)

Contribution ID: 5 Type: **not specified**

Work on exercises

Monday 2 June 2025 14:00 (30 minutes)

Presenters: MURNANE, Daniel (Niels Bohr Institute, University of Copenhagen); ØRSØE, Rasmus (TUM); PETERSEN, Troels (Niels Bohr Institute)

Contribution ID: 6 Type: not specified

Work on exercises

Monday 2 June 2025 15:00 (1h 30m)

Presenters: MURNANE, Daniel (Niels Bohr Institute, University of Copenhagen); ØRSØE, Rasmus (TUM); PETERSEN, Troels (Niels Bohr Institute)

Lecture 3

Contribution ID: 7 Type: **not specified**

Lecture 3

Tuesday 3 June 2025 09:00 (1h 15m)

Contribution ID: 8 Type: not specified

Lecture 4

Tuesday 3 June 2025 10:45 (1h 15m)

Contribution ID: 9 Type: not specified

Discussion of Lectures and intro to exercises

Tuesday 3 June 2025 13:00 (30 minutes)

Contribution ID: 10 Type: not specified

Work on exercises

Tuesday 3 June 2025 13:30 (1 hour)

Contribution ID: 11 Type: not specified

Introduction to and start of projects

Tuesday 3 June 2025 15:00 (1h 30m)

Contribution ID: 12 Type: not specified

Lecture 5

Wednesday 4 June 2025 09:00 (1h 15m)

Lecture 6

Contribution ID: 13 Type: not specified

Lecture 6

Wednesday 4 June 2025 10:45 (1h 15m)

Contribution ID: 14 Type: not specified

Discussion of Lectures and intro to exercises

Wednesday 4 June 2025 13:00 (30 minutes)

Work on exercises

Contribution ID: 15 Type: not specified

Work on exercises

Wednesday 4 June 2025 13:30 (1 hour)

Contribution ID: 16 Type: not specified

Work on project

Wednesday 4 June 2025 15:00 (1h 30m)

Lecture 7

Contribution ID: 17 Type: not specified

Lecture 7

Thursday 5 June 2025 09:00 (1h 15m)

Contribution ID: 18 Type: not specified

Lecture 8

Thursday 5 June 2025 10:45 (1h 15m)

Between Models ... / Report of Contributions

Lunch Break

Contribution ID: 19 Type: not specified

Lunch Break

Contribution ID: 20 Type: not specified

Work on Project

Thursday 5 June 2025 13:00 (1h 30m)

Contribution ID: 21 Type: not specified

Excursion and school dinner (TBC)

Thursday 5 June 2025 14:30 (7 hours)

Contribution ID: 22 Type: not specified

Lecture 9

Friday 6 June 2025 09:00 (1h 15m)

Contribution ID: 23 Type: not specified

Lecture 10

Friday 6 June 2025 10:45 (1h 15m)

Contribution ID: 24 Type: not specified

Discussion of Lectures

Friday 6 June 2025 13:00 (30 minutes)

Contribution ID: 25 Type: not specified

Presentation of projects (very short - just to get overview)

Friday 6 June 2025 14:30 (30 minutes)

Contribution ID: 26 Type: not specified

Poster session with snacks and drinks

Friday 6 June 2025 15:00 (1h 30m)

Contribution ID: 27 Type: not specified

Exchange of experiences, resources, and "tricks"

Friday 6 June 2025 13:30 (1 hour)