Current Themes in High Energy Physics and Cosmology

Europe/Copenhagen
Auditorium A (Niels Bohr Institute)

Auditorium A

Niels Bohr Institute

Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
Gaute Linga (Niels Bohr Institute)
Description
poster

For the period of 21-25th of August 2017, the NBIA and the Discovery Center will host a workshop on new developments in particle physics and cosmology.

The idea is to provide a stimulating environment with few talks per day, but plenty of time for informal discussions. A range of topics and current themes in High Energy Physics and Cosmology will be addressed.


Participants and Speakers include

      N. Arkani-Hamed         Z. Bern           A. Buonanno    
       J. Cline      P. DiVecchia     V. Forini     J. Kaplan         D. Kosower        
K. Mack        A. Nagar         C. Rovelli         J.E. Santos          A. Sen        
                    M. Shifman        P. Steinhardt     A. Strominger                     


Registration
Participation is open, but speakers are by invitation only. Please register for the workshop, but please note that due to space limitations, you have not been accepted to the workshop before you receive confirmation from coordinator Anette Studsgård.

The meeting will take place in the historical Auditorium A of the Niels Bohr Institute.
 
 
Organizing committee
N. Emil J. Bjerrum-Bohr        Jake Bourjaily
Poul Henrik Damgaard        Mads Søgaard

The meeting is supported by Danish National Research Foundation and the Danish Council for Independent Research.
Participants
  • Alessandra Buonanno
  • Alessandro Nagar
  • Amel Durakovic
  • Andrea Palessandro
  • Andreas Helset
  • Andrew McLeod
  • Andrew Strominger
  • Anette Studsgård
  • Ashoke Sen
  • Carlo Rovelli
  • Carlos Cardona
  • Charlotte Kristjansen
  • David Kosower
  • David McGady
  • Dennis Hansen
  • Dmytro Iakubovskyi
  • Francesca Vidotto
  • Gang Chen
  • Hjalte Frellesvig
  • Jake Bourjaily
  • Jared Kaplan
  • Jim Cline
  • Jorge Santos
  • Kasper Poulsen
  • Kasper Vardinghus
  • Katherine Mack
  • Kevin Grosvenor
  • Laure Berthier
  • Laurentiu Rodina
  • Mads Søgaard
  • Marieke van Beest
  • Marta Orselli
  • Martin S. Sloth
  • Matthew von Hippel
  • Matthias Wilhelm
  • Mike Trott
  • Mikhail Shifman
  • N. E. J. Bjerrum-Bohr
  • Nicola Andrea Dondi
  • Niels Obers
  • Nima Arkani-Hamed
  • Paolo Di Vecchia
  • Paul Steinhardt
  • Percy Paul
  • Poul Henrik Damgaard
  • Sebastian von Hausegger
  • Simon Vendelbo Bylling Jensen
  • Subodh Patil
  • Troels Harmark
  • Valentina Forini
  • Yun Jiang
  • ZHIWEI WANG
  • Zvi Bern
    • 10:00 AM 11:00 AM
      High-energy scattering on Dp-branes meets unitarity and causality 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Paolo Di Vecchia
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Realistic observables without background spacetime: 
Planck star lifetime 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Carlo Rovelli
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Possible implications of B anomalies 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Jim Cline
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Welcome reception 1h
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Strings on the lattice and AdS/CFT 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Valentina Forini
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      From non-Abelian soliton vortices to Critical Strings: 10D strings bottom up 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Mikhail Shifman
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Effective-one-body modeling of gravitational waves from coalescing compact binaries: from black holes to neutron stars 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Alessandro Nagar
    • 10:00 AM 11:00 AM
      Soft Graviton Theorem in Generic Quantum Theory of Gravity 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Ashoke Sen
      Slides
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Bulk Reconstruction and the Information Paradox in AdS_3 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Jared Kaplan
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Sackler Lecture: Soft Hair on Black Holes 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Andrew Strominger
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Sackler Reception 1h
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Violating weak cosmic censorship in AdS_4 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Jorge Eduardo Santos
      Slides
    • 6:30 PM 9:00 PM
      Dinner @ Tivoli 2h 30m Restaurant Gemyse

      Restaurant Gemyse

    • 11:00 AM 12:00 PM
      Evanesence, Curvature^2, and the Anomaly in N=4 Supergravity 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: David Kosower
    • 12:00 PM 1:30 PM
      Lunch 1h 30m
    • 1:30 PM 2:00 PM
      Guided tour w/Niels Bohr Archive 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Supergravity at Five Loops 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Zvi Bern
      Slides
    • 3:00 PM 4:00 PM
      Coffee break 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
    • 4:00 PM 5:00 PM
      Spacetime, Quantum Mechanics and Positive Geometry 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Nima Arkani-Hamed
    • 10:00 AM 11:00 AM
      The Cosmic Initial Conditions Problem 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Paul Steinhardt
    • 11:00 AM 11:30 AM
      Coffee break 30m
    • 11:30 AM 12:30 PM
      Dark matter in the cosmic context 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Katherine Mack
      Slides
    • 12:30 PM 2:00 PM
      Lunch 1h 30m
    • 2:00 PM 3:00 PM
      Theoretical Success and New Challenges in Observing and Interpreting the Signature of Dynamical Spacetime 1h Auditorium A

      Auditorium A

      Niels Bohr Institute

      Blegdamsvej 17 DK-2100 Copenhagen
      Speaker: Alessandra Buonanno
    • 3:00 PM 4:00 PM
      End reception 1h